• Start
  • Informatie
  • Brugmuzikanten

Brugmuzikanten


Brugmuzikanten

Dit is de naam van het "jongste" onderdeel van "Excelsior". De naam Brugmuzikanten is symbolisch gekozen, want met een brug wordt verbinding gemaakt tussen leerlingen en het orkest.

De Brugmuzikanten oefenen elke week op donderdagavond van 19:00 tot 19:45 uur in de Thaliazaal van "De Muze". Dit gebeurt onder leiding van onze dirigent, welke een vergevorderde en gediplomeerde muzikant is.

Na het aanleren van een bepaalde basis tijdens individuele lessen gaat de leerling meespelen bij de Brugmuzikanten. Bij de Brugmuzikanten staat het samenspel en het plezier in muziek maken voorop, hetgeen staat voor gezelligheid. Door het samenspelen met andere leerlingen (ondersteund door gevorderde muzikanten) is de overstap naar het orkest minder groot. Wanneer de leerling er aan toe is, zal hij/zij gaan meespelen in het Orkest.

De leeftijd bij de brugmuzikanten varieert van 7 jaar tot ruim 50 jaar.

Naast de leerlingen spelen ook een aantal ervaren muzikanten mee in het leerlingenorkest. Deze vullen de gemiste stemmen in en begeleiden tevens de leerlingen. Zij geven aanwijzingen over het notenschrift en helpen met de maatverdeling en het tellen.

Kortom als leerling muzikant val je bij ons niet in het diepe.

Kom eens kijken en luisteren op donderdagavond. Je bent van harte welkom.

Voor meer info vul je het contactformulier in.