Hé, doe jij ook mee met Excelsior?

doe je meeR.K. Fanfarekorps Excelsior start vrijdag 15 november een uniek project op basisschool Wakersduin. De kinderen van groep 5 t/m 8 krijgen die middag een workshop over de blaasinstrumenten die bij een fanfare worden gebruikt.

Na de workshop is er de mogelijkheid om zich in te schrijven voor 10 weken gratis les op een instrument naar keuze. De kinderen die zich hebben aangemeld krijgen dan wekelijks een uur les van ervaren muzikanten en leren de basis van het noten lezen en blazen op het instrument.

Ook kan er gekozen worden voor de trommel, de kinderen leren dan trommelen en andere percussie-instrumenten bespelen.

Na vijf lessen mogen de kinderen al meedoen met het leerlingenorkest van Excelsior en wordt er wekelijks gerepeteerd voor een afsluitend concert voor de ouders, leerkrachten en andere belangstellenden.

Het project wordt medegefinancierd door Fonds 1818. Verder is er subsidie aangevraagd bij het Oranjefonds en de gemeente. Music All In levert de benodigde instrumenten.

Na de Wakersduin wordt het project dit schooljaar nog 2 keer herhaald. Excelsior gaat zich met dit project richten op de jeugd. De jeugd heeft de toekomst ook bij onze fanfare, aldus voorzitter Janine Passchier.

Wij willen ieder kind in Noordwijk de mogelijkheid bieden om een instrument te leren bespelen, dat is goed voor het kind maar ook voor het voortbestaan van onze vereniging. Om dit goed te doen is er een jeugdbeleidsplan gemaakt en een jeugdcommissie opgericht. Deze commissie gaat zich helemaal richten op onze jeugdige leden, van majorettes tot tamboers en orkest. Uiteraard is er niet alleen plaats voor de jeugd bij Excelsior, ook ouderen die een instrument bespelen of dit willen leren zijn van harte welkom!

Kom gerust eens een kijkje nemen op onze repetitieavond in De Muze. Iedere donderdagavond van 20.00 tot 22.00 bent u welkom. Wil je liever trommelen of bij de majorettes? Ook dat is mogelijk, neem gewoon even contact op via ons contactformulier. 

Op de site van Wakersduin een impressie van het project: http://www.wakersduin.net/excelsior_gaat_gratis_muziekles.htm